Matbröd

Matbröd

  • 15 Recept
Mormors bröd

Mormors bröd

Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
Grovt bröd som är lättbakat

Grovt bröd som är lättbakat

Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott)

Grova rågbullar

Blötlägg rågkrosset i 2dl filmjölk 10-12 timmar eller över natten. Smula sönder jästen i en bunke, smält margarinet i en kastrull
Rågbullar

Rågbullar

För tillfället har jag lagt surdegsbakandet på hyllan, kände att felprocenten var för hög och tog lite på tålamodet
Gotlands limpa

Gotlands limpa

Blanda alla igredienserna väl och häll smeten i två smorda brödformar. Har du mindre limpformar kan du göra 3 st, det har jag
Nyttig limpa

Nyttig limpa

Dag 1. Mät upp grovt rågmjöl i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll det över mjölet. Täck över bunken ordentligt och låt stå över natten
Världens enklaste bröd

Världens enklaste bröd

Här kommer recept på typ världens enklaste bröd. Lovar att det är mindre ansträngande att göra detta än att åka och köpa ett
Två luftiga, enkla bröd över natten

Två luftiga, enkla bröd över natten

Goda och enkla bröd att baka och det är ju så härligt att äta frukost till doften av nybakat bröd vilket du kan i och med att de kan jäsa över natten
Åsas enkla bröd

Åsas enkla bröd

Åsas enkla bröd är supersimpla att göra och smakar fantastiskt. Det är saftigt med knapriga kanter och du är din egen boss när det kommer till hur nyttiga du vill att limporna ska vara
Evas stora grova bröd

Evas stora grova bröd

Lägg rågkrossen i en skål och häll på kokande vatten. Låt svalna. Smula jästen i degskålen. Häll över det iskalla vattnet
Evas enkla bröd

Evas enkla bröd

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 formar ca 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan i filmjölk och sirap och blanda väl
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter, detta kan variera från ugn till ugn så prova dig fram