Oxfile

Oxfile

Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
Pasta med oxfilé i krämig sås

Pasta med oxfilé i krämig sås

Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Oxfile med grönpepparsås

Oxfile med grönpepparsås

Oxfilen skar jag i tjocka bitar,Salt peppar på, rejält. Vilken mat. Nyårstips. Hetta upp en panna och stekte ytorna, in i ugnen på 175 grader tills den va 60 i inner temp