Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite
1Häll grädde och mjölk i kastrull, koka upp och häll på gratängen. Sätt in gratängen mitt i ugnen i cirka 40 minuter. 1Ta ut gratängen och strö över osten. Sätt tillbaka gratängen i ugnen i 10–15 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg
Slängde ihop en variant av broccoligratäng till kvällsmaten. Broccoligratäng med baconFör 3-4 personer500 g broccoli1 pkt bacon2-3 ägg1 pkt vitlöksost Creme Bobjour2 dl grädderiven ostsalt, pepparGör så här
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Stek bacon i bitar tills de är halvknapriga - häll dem tillsammans med stekfettet i en ugnsform. Koka samtidigt broccoli i litet vatten tills den är halvmjuk, blanda ned i ugnsformen
Lägg den avrunna broccolin i en gratängform. Slå ostsåsen över broccolin i gratängformen. Gratinera i övre delen av ugnen (250 grader) tills broccoligratängen fått fin färg ca 5-10 minuter