Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Lös jästen i fingervarmt vatten tillsammans med salt, socker och olja i en stor bunke eller matberedare
Jag hade med mig lite gott fikabröd i form av dessa mycket mumsiga coca-colarutor. Att använda coca-cola i fikabröd är inget som jag har gjort tidigare, men det funkade finfint
I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Jag hade tänkt att baka en annan sorts limpor, men jag hade bara en liten skvätt rågsikt så det fick bli dessa hitta på limpor istället
Jag gillar verkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten i tre lager. 10,5 dl ströbröd till formen. 1Botten2 ekologiska ägg 2 dl strösocker 50 g smör 1 citron, skalet 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk 3 % smör till formen 0,5 dl ströbröd till formen. Pensla en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter med smält smör och bröa den med ströbröd
Förra året gjorde jag en skumbollskladdkaka som verkligen blev ett jättepopulär recept. Jag älskar verkligen skumbollar och den där mjuka, lena skumfyllningen är ju grymt god, och passar väldigt bra att även använda i bakning