bröd

bröd

Toscabakelse

Toscabakelse

150 g mandelmassa. 11 ägg. 12 tsk vetemjöl. 10,5 tsk bakpulver. 135 g mandelspån. 13 msk strösocker. 150 g smör
Katalaner

Katalaner

180 g vetemjöl. 1125 g smör, i bitar. 150 g florsocker. 120 g äggula [1 st]. 1150 g mandelmassa. 175 g smör, rumsvarmt
Runeberg's Cookies

Runeberg's Cookies

Här är en annan twist på Runebergsbakelsen i form av Runebergssnitt. Mycket goda och smakar precis som Runebergstårtorna
Mirror glaze cake

Mirror glaze cake

Så var det dags för efterrätt igen och inte vilken efterrätt som helst, utan en kaka med mirror glaze
Khobz - marockanskt bröd

Khobz - marockanskt bröd

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Lös jästen i fingervarmt vatten tillsammans med salt, socker och olja i en stor bunke eller matberedare
Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

4 st äggvitor 3 dl strösocker 3 dl vårgårda puffat rostat ris eller Rice Krispies (rispuffar)
Coca-colarutor

Coca-colarutor

Jag hade med mig lite gott fikabröd i form av dessa mycket mumsiga coca-colarutor. Att använda coca-cola i fikabröd är inget som jag har gjort tidigare, men det funkade finfint
Honungslimpor

Honungslimpor

Brödet blev visserligen supergott (speciellt att rosta), men det var tyvärr väldigt smuligt och jättesvårt att skära i skivor
Ett mumsigt bröd med soltorkade tomater

Ett mumsigt bröd med soltorkade tomater

I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Russinlimpor

Russinlimpor

Vi äter många olika sorters bröd och testar nya varianter hela tiden så det blir faktiskt inte särskilt enformigt
Hitta på limpa

Hitta på limpa

Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Jag hade tänkt att baka en annan sorts limpor, men jag hade bara en liten skvätt rågsikt så det fick bli dessa hitta på limpor istället
Vänskapsbröd

Vänskapsbröd

Vänskapsbröd är väl ett trevligt namn på ett bröd, eller hur. Det här brödet är smidigt att baka, smakar väldigt gott och passar jättebra att rosta
Estniska surdegslimpor

Estniska surdegslimpor

Jag gillar verkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Leilas jordgubbstårta

Leilas jordgubbstårta

Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten i tre lager. 10,5 dl ströbröd till formen. 1Botten2 ekologiska ägg 2 dl strösocker 50 g smör 1 citron, skalet 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk 3 % smör till formen 0,5 dl ströbröd till formen. Pensla en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter med smält smör och bröa den med ströbröd
Skumbollskaka

Skumbollskaka

Förra året gjorde jag en skumbollskladdkaka som verkligen blev ett jättepopulär recept. Jag älskar verkligen skumbollar och den där mjuka, lena skumfyllningen är ju grymt god, och passar väldigt bra att även använda i bakning