Hej. Skriver från jobbet, klockan är snart 03 och nattens näst sista paus. Gjorde en sååå god vegetarisk middag ikväll, (inspirerad av Zeinas Kitchen men på mitt eget vis) nämligen en butter halloumi
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Enchiladas är min favoritvariant av tex-mexmat. Det är inte bara galet gott utan också enkelt att variera eftersom de smarriga brödrullarna går att fylla med nästan vad som helst
Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Måndagar brukar vara en seg dag för de allra flesta och det kanske känns som att det inte finns så mycket energi kvar till att laga något ätbart efter arbetsdagens slut
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Skala löken och skiva den. Strimla squashen, skär haloumin i tärningar och dela tomaterna
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet