1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. 2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma
110 g osaltat smör 110 g strösocker (eller cassonade) 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn) 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel) 1 dl kaffe, nybryggt 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt) 1 vaniljstång
Då var det återigen min tur att bjuda på fredagsfika på jobb. Eftersom mina kollegor vet att jag gillar att baka och även att jag bakar en hel del så förväntades det något hembakat och gott även denna gången
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna)