Älg

Älg

Färs bourguignon

Färs bourguignon

Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin  5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad  timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Älgfärsgryta

Älgfärsgryta

Vi fick tillfälle att köpa 18 kilo älgkött. Så då blev det gott med en gryta och hemmagjort mos. Älgfärsgryta

Älgfärs soppa

/Carina Älgfärs soppa.   . Älgfärs soppa. 4 portioner. Ingredienser. 500 g älgfärs. 1 purjolök. 2 morötter. 2 röda paprikor
Gästlåda på pasta och älgfärs

Gästlåda på pasta och älgfärs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram älgfärs , 700-800 g 2 paket bacon 2 burk(ar) crème fraiche 2 st buljong , tärning 6 dl grädde 1 påse ost , riven 12 dl pasta , spiralmakaroner 6 msk ketchup , eller chilisås Köp receptet
Beercan burgers på norrländskt vis!

Beercan burgers på norrländskt vis!

Beercan burgers på norrländskt vis. I somras var det väldigt inne att göra "beercan burgers", en hamburgare fylld med någonting
Beer can burgers!!

Beer can burgers!!

Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Viltfärsbiffar á la Morberg. :D

Viltfärsbiffar á la Morberg. :D

500 gram älgfärs. 3-4 msk ströbröd. 1 dl kalvfond. 1½ dl vispgrädde. 1 msk soja. 1 kapsyl konjak. 2 ägg. 2 msk riven lök