Lägg i kycklingvingarna och blanda. Häll blandningen över kycklingvingarna och tillaga ytterligare ca 5 min i ugnen. 900 g kycklingvingar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 900 g kycklingvingar 4 msk Arla® Klarifierat Smör 2 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ tsk paprikapulver 3 vitlöksklyftor 4 msk pressad citronsaft 2 msk hackad färsk koriander Labnehdressing
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. 16 st Kycklingvingar. Lägg vingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och ca 1/2 dl citronsaft och låt marinera över natten
Fräs kycklingen i smör eller olja tillsammans med vitlök och purjolök. 500 g kycklingfilé, skuren i bitar. 1 kycklingbuljong. 500 g kycklingfilé. 1 kycklingbuljong
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer