Efterrättspajer

Efterrättspajer

  • 14 Recept
Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser Portioner. 6 ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås glass Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Krusbärspaj med ljuvligt segt marängtäcke!

Krusbärspaj med ljuvligt segt marängtäcke!

Lördag och det måste ju firas…eller. Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajen med ett marängtäcke på
Krusbärspaj med mandelmassa

Krusbärspaj med mandelmassa

I dag kom kusin och lillebror och hälsade på oss i stugan och käkade lunch. Vi hade varit och köpt rökt makrill och rökt lax i Åhus som vi serverade med kokt nypotatis och kall sås med citron och dill
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

I helgen gjorde jag vaniljpannacotta till efterrätt. Denna blir heeeelt perfekt och supergod. Receptet räcker till 2 eller 3 små glas om man vill men går bra att dubbla om man är fler
Smulpaj med blåbär

Smulpaj med blåbär

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fylllning 450 gram blåbär 0,5 dl socker 1 msk potatismjöl Smulpaj 3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 gram smör , rumstempererat Köp receptet
Mina jordgubbar har blivit paj!

Mina jordgubbar har blivit paj!

Jag fortsätter på den inslagna vägen och delar med mig av ännu ett recept som innehåller jordgubbar. Varför bryta en vinnande trend
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Finfördela smöret och mandelmassa i mjölet. Arbeta allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg

Apelsinris

Skölj risgrynen under hett vatten. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i risgrynen. Koka dem på hög värme, utan lock, tills de är mjuka, ca 20 minuter
Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

Testade idag att göra en citronpaj ur tidningen hembakat. Dock så valde jag att garnera den med italiensk maräng vilket jag aldrig har gjort innan