Genom att kombinera rätt råvaror och utnyttja kycklingdelarnas olika egenskaper på bästa sätt. Genom att kombinera kött med baljväxter (bönor, linser, ärtor) så får man nyttiga, näringsrika och proteinrika måltider med lågt GI-värde
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Särskilt om man har rester av ris och kyckling kvar i kylen. Ris- och kycklinggratäng. Blanda creme fraiche, sweet chili, grädde och purjolök i en skål
Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Tycker det är så himla gott när köttet blir sådär mört och bara faller isär. Har testat många olika kalopsrecept, och detta var ett utav de bättre, om inte till och med det bästa
Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme i cirka 30 minuter