Såser

Såser

  • 7 Recept
Ostsås

Ostsås

Ingredienser 1 krm svartpeppar 1 krm muskotnöt, malen 2 dl riven ost 7 dl standardmjölk 5 msk vetemjöl 75 gram Mat & Bak smör Köp receptet
Trattkantarellsås

Trattkantarellsås

Dela och lägg trattkantarellerna i en stor bunke med vatten. Skölj runt dem och plocka sedan över dem i ett durkslag du satt över en bunke
Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
Gräddsås (eller brunsås) | Recept från Köket.se

Gräddsås (eller brunsås) | Recept från Köket.se

Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Pepparrotssås

Pepparrotssås

Posted in Såser & röror, Svenskt Tagged. Pepparrotssås - enkel buljongsås smaksatt med färsk riven pepparrot och en skvätt vispgrädde för fyllighet