Roggas

  • 9 Recept

Raggmunk á la Per Morberg

4 portioner. Ingredienser. 800 gr (8–10 st) fast potatis. 2 dl vetemjöl. 1 tsk salt. 4 dl mjölk. 1 st ägg. 600 g skivat rimmat sidfläsk
Baconlindad kyckling

Baconlindad kyckling

Skölj och picka potatisen. Baka den i ugnen. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

När man lagar kött av riktigt hög kvalitet rekommenderar jag att alltid använda en stektermometer. På så sätt får man perfekt resultat varje gång
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Skär fläsket i små tärningar och bryn det med lite fett i en stekpanna. Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm
Potatiskaka

Potatiskaka

Till nyårsmiddagen gjorde jag en potatiskaka med 2 olika sorters ost i. Du kan göra den i förväg och bara värma till den när du ska äta den
Potatisgratäng med bacon

Potatisgratäng med bacon

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i strimlor. Läggs i en ugnssäker form. Hacka löken, pressa vitlöken och blanda ner i potatisen
Helstekt julkalkon

Helstekt julkalkon

Fyllning. 50. g. smör. 1. st. kruka färsk salvia, hackad. 12. skivor prosciutto, strimlad. 2. vitlöksklyftor, skivade. röda lökar, hackade
Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

* Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen