Jag kände för lite snabbt julbak idag en vanlig torsdag. Julbak är ju jättetrevligt och jättemysigt men ibland har man ju kanske inte all tid i världen för att ”koka knäck” i timmar
I söndags hade jag ett litet glöggmingel för familjen och ett par vänner. Tycker det är mysigt att få träffas och umgås en stund och speciellt nu inför julen
Idag kände jag mig lite oinspirerad och bläddrade därför i Allt om mats Julspecial 2009. Där hittade jag recept på Tryffeltårta med choklad och saffran, och blev sugen på att testa det
Ännu en kaloribomb men så är det ju bara jul en gång per år också. Vi bakade denna mäktiga chokladtårta till påsken men eftersom glasyren innehåller saffran så passar den väldigt bra i juletider också
Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget
Var först lite skeptisk till dessa, saffran är en väldigt speciell krydda och jag tycker inte om när det tar över smaken för mycket (undantaget saffransbullar och saffranskaka)
Det är ju verkligen vinter ute, riktigt mysigt faktiskt. Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
ca 12 bullar (6 points/st)2½ dl mjölk1 g saffran (2 pkt)25 g jäst1 krm salt1 dl strösocker125 g kesella 10 %50 g mjukt smörCa 8 dl vetemjöl- Värm mjölk och saffran till max 37 grader
Fredag. jippppi. Åh mannen kommer hem idag, efter att rest den sista resan för i år. Härligt. Så nu inför helgen tänkte jag ge ett tips på en underbart god kladdkaka med inspiration av julen med saffran
Det närmar sig juletid, dags att plocka fram de goda saffransfröna till bakningen. Blev förvånad när jag upptäckte att jag inte redan delat med mig av detta härliga recept (använder min egen blogg som shoppinglista när jag handlar mat, haha