Lägg i smöret eller margarinet i en kastrull och smält det. Ta sedan bort kastrullen från plattan. Häll nu i havregrynen ochsockretoch rör om till en smetig gegga - rövargodis
Ingredienser Portioner. 4 Rostadpotatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
Strö över sockeroch kardemumma. 2 Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. 3 Ta ut formenoch fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron. 2 msk socker. 5 tsk stötta kardemumma kärnor