Zucchinibiffar med tomatsås & mathavre
annagl
annagl

Zucchinibiffar med tomatsås & mathavre

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 mindre eller en normal zucchini
  • 1/ 2 dl upp till 1 dl rårismjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 100 gram fetaost
  • 1/2 lök
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlök solo
  • oregano
  • basilika
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 - 3 soltorkade tomater
  • salt & peppar
  • olja
  •  
  • Tomatsås
  • 2 tomater
  • 1/2 lök
  • 2 - 4 vitlöks klyftor
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • oregano
  • basilika
  • salt/ peppar
  • 1 dl kallpressad rapsolja

Beskrivning

    Biffar:
    Börja med att grovriva zucchini, salta & lägg i en sil/ durkslag. Låt den ligga och vätska ur.

    Hacka lök, salladslök & vitlök. Värm en stekpanna med olja & fräs vitlök & lök/ salladslök i pannan på medium värme. Ta ett varv med pepparkvarnen.

    Tillsätt soltorkad tomat & äppelcider vinäger.

    Krama ur zucchinin ( så mycket som möjligt ) och lägg i en bunke. Tillsätt fetaost ( eller tofu), kryddor, rårismjöl, fiberhusk & lök/ vitlök. Blanda väl & smaka av med salt & peppar.

    Vispa upp ägget ( chia ägg ) & blanda ner i färsen.

    Låt färsen vila i 10 -15 minuter.

    Värm en stekpanna med kokosolja och klicka ut biffar i pannan med en sked.

    Forma dem lite medan de är i pannan. Vänd på dem försiktigt när det fått stekyta.

    Lägg efter hand biffarna på en plåt och efterstek på 175 grader i ca 10 -15 minuter.

    Tomatsås:
    Skär tomaterna i bitar, hacka lök & vitlök. Fräs dem i lite av oljan i en kastrull & låt dem sen sjuda i ca 15 minuter på plattan.

    Flytta sen över allt i en blender och tillsätt äppelcidervinäger, oregano, basilika & mixa slät. Häll resterande olja i en stråle medan maskinen går på låg varv. Smaka av med salt & peppar.

    Till serverade jag mathavre som jag blandade med soltorkad tomat, salladslök & baby spenat.

    Salt & peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.