Till detta recept behöver du två stycken bitar spareribs
Rökflis av hickory
Rub
2 msk
farinsocker
1 msk
paprikapulver
1 ½ tsk
gourmetsalt
1 tsk
nymalen svartpeppar
½ tsk
vitlökspulver
½ tsk
lökpulver
¼ tsk
torkad selleri
½ tsk
cayennepeppar
½ tsk
spiskummin
Till BBQ-såsen
3 dl
ketchup
1,75 dl
vatten
1,75 dl
farinsocker
2,5 dl
lönnsirap
4 msk
flytande honung
3 msk
mörk sirap
4 tsk
salt
4 tsk
worcestershiresås
1 ½ tsk
soja
1 ½ tsk
liquid smoke
1 tsk
lökpulver
¾ tsk
majsstärkelse
½ tsk
senapspulver
1/2 tsk
cayennepeppar
¼ nymald
svartpeppar
1/8 tsk
sellerifrön
1/8 tsk
spiskummin
Beskrivning
Kvällen innan:
Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull.
Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 1 min.
Låt svalna och häll upp i burk eller flaska och förvara i kylen.
Gör i ordning dina ribs
Glöm inte att dra bort membranet.
Blanda ihop rubben ordentligt.
Applicera rubben över dina ribs
Plasta in tight i plastfolie och låt ligga i kylen över natten, så köttet verkligen får smak av kryddorna.
Grilldagen.
Blötlägg rökflisen
Gör i ordning din grill eller rök för low & slow på ca 100-125 grader.
Här kan det fungera utmärkt med snakemetoden
När det börjar ryka från grillen, lägger du på dina ribs med köttsidan uppåt. Håll koll på temperaturen (den får inte stiga över 125 frader)
Fyll på med rökflis när det behövs. Rök dom första 2-3 timmarna
Grilla low & slow i ca 4 timmar, eller tills du känner att köttet släpper lätt från benet.
Efter 4 timmar plockar du av revbenen och penslar med din egengjorda BBQ-sås.
Låt ligga på grillen i ca 30 minuter till, ta av dem och pensla på lite mer BBQ-Sås.
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Jag älskar revben - Ribs. Tunna revben - Ribs i ugnen. I hel rad tunna revben-Ribs. Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen
Ja, nu blev det ribs i röken igen. Totalt stod ribsen inne sex timmar (rena rama snabbmaten. Till ribsen blev det nudelsallad, det är det lite suddiga som syns i förgrunden på bilden nedan
På kvällen ville vi ha en enkel (dvs inte trerätters) middag och valet föll på sticky spare ribs. När jag tillagar ribs så brukar jag hoppa över att koka dem
4 ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll) 1 1/2 msk salt ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan) ca 2 1/2 dl vatten rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort) ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag köpte tjocka revbensspjäll på mitt favorit ställe, MatDax som jag tror att jag har nämnt tidigare hehe, och i söndags om någonsin var det en ritkigt bra dag för muddy ribs
Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - sticky ribs. Sticky ribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Grill köttet i ugn på 200° i cirka 30 minuter. Blanda ihop ingredienser till såsen i en kastrull and småkoka i cirka 10 minuter eller tills alla smaker är väl blandade
Sticky ribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Relationen mellan mig och short ribs av nöt är en ständigt pågående kärlekshistoria. Oftast slänger jag bara in ribsen direkt i ugnen på grilläge och kör i dryga halvtimmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.