2 tsk
färsk eller fryst hackad persilja el 1 tsk torkad
2 msk
tomatpuré
2 dl
grönsaksbuljong
2 msk
klippt persilja
1 krossad
vitlöksklyfta
6 dl
kokt spaghetti
Beskrivning
1. Skåra kanten på kotletterna och stek i lite fett, ca 2 min på varje sida. Salta och peppra och lyft över till ett ugnfast fat.
2. Lägg på skivad tomat och täck med riven ost blandad med basilika. Gratinera i 7-8 min i 225 grader tills osten smält.
3. Vispa ur stekpannan med tomatpurén, buljongen, persiljan och vitlöken.
4. Lägg upp pastan, häll på buljongen och lägg på kotletterna.
Eller
Lägg den kokta pastan i ugnsformen, på med kotletterna, tomaterna och den rivna osten med basilikan. Häll på buljongen och ställ in i ugnen enligt ovan.
Rör ner mjölet och späd med mjölken. Koka broccoli och pasta enligt resp. Smaksätt med salt & peppar. Låt pasta och grönsaker rinna av väl och lägg allt i en ugnssäker form
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
färskpastamedfläskfilé,. Vi har ju en bra elgrill på vår balkong som vi är jättenöjda med men det är alltid roligt att få se hur grillproffs gör och vilka grillar och tillbehör som de tycker är bra
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till). 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till)
Servera med nykokt pasta. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.