Vitvinskyckling med bacon Posted on 22/01/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Vitvinskyckling med bacon Posted on 22/01/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • olivolja (lägg till SP för mängden du använder)
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor bacon, strimlad/avrunnen (12 SP)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 stor lök, skivad
  • 250 g svamp, bitar
  • 2 färska timjankvistar
  • 4 dl vitt vin, Chapel Hill alkoholfritt (7 SP)
  • 1½ +1 dl matlagningsgrädde 13%/vatten (11 SP)
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad timjan
  • 2 msk maizena (2 SP)
  • Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.
  • TIPS! Byt ut vinet mot vitt matlagningsvin (0 SP) och baconet mot kycklingbacon (3 SP) så blir det istället 3 SP/port.

Beskrivning

    Placera en stor kastrull/panna på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.
    Bryn på alla sidor tills filéerna har en gyllene färg.
    Ta bort kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.
    Sänk värmen något och tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt.
    Tillsätt vitlök och lök och stek i ett par minuter.
    Tillsätt svampen och stek i ytterligare ett par minuter.
    Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet.
    Koka upp och låt sjuda på låg värme i 25-30 min, späd med vatten om det behövs så att det inte kokar torrt.
    Rör grädden ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt, svartpeppar och timjan och låt sjuda i ytterligare 10 min eller tills såsen är har blivit lite tjockare, ev red av såsen med lite maizena.
    Servera med ris eller ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.