Vitvinskyckling med bacon Posted on 22/01/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
olivolja (lägg till SP för mängden du använder)
4
kycklingfiléer
8 skivor
bacon, strimlad/avrunnen (12 SP)
2 vitlöksklyftor,
pressade
1 stor
lök, skivad
250 g
svamp, bitar
2 färska
timjankvistar
4 dl
vitt vin, Chapel Hill alkoholfritt (7 SP)
1½ +1
dl matlagningsgrädde 13%/vatten (11 SP)
salt
svartpeppar
torkad timjan
2 msk
maizena (2 SP)
Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.
TIPS! Byt ut vinet mot vitt matlagningsvin (0 SP) och baconet mot kycklingbacon (3 SP) så blir det istället 3 SP/port.
Beskrivning
Placera en stor kastrull/panna på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.
Bryn på alla sidor tills filéerna har en gyllene färg.
Ta bort kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.
Sänk värmen något och tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt.
Tillsätt vitlök och lök och stek i ett par minuter.
Tillsätt svampen och stek i ytterligare ett par minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet.
Koka upp och låt sjuda på låg värme i 25-30 min, späd med vatten om det behövs så att det inte kokar torrt.
Rör grädden ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt, svartpeppar och timjan och låt sjuda i ytterligare 10 min eller tills såsen är har blivit lite tjockare, ev red av såsen med lite maizena.
Servera med ris eller ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.
Toppa med knaperstekt bacon och servera med något gott bröd. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.