Vitlöksstekta jätteräkor med pasta
kjaellgren
kjaellgren

Vitlöksstekta jätteräkor med pasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili finhackad
  • 1 purjolök i skivad
  • Olivolja
  • 150 gram plommontomat
  • 1 dl vitt vin
  • 0 ;5 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk persilja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 200 gram ASC-märkta wammameiräkor, kokta utan skal
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 200 gram linguinepasta
  • 1/2 dl kokvatten

Beskrivning

    Sätt på pastavattnet

    Fräs vitlöken, chilin ochpurjon i olivolja utmanat det bränns.
    Salta och peppra. Tillsätt de delade tomaterna och hackad persilja. Slå över vin och matlagningsgrädde och koka ihop nån minut. Häll upp i en skål.

    Fräs räkorna med pressad vitlök, lite salt och peppar i olivolja någon minut. Blanda sen ner räkorna i såsen.

    Häll av kokvattnet ur pastakastrullen och häll i det sparade kokvattnet som blandats medluten olivolja, salt ochpeppar.

    Fördela pastan på två tallrikar och toppa med räkorna.
    Servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.