Chicken vegetables
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Chicken vegetables

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g potatis, skuren i bitar
  • 2 st rödlökar, skuren i klyftor
  • 250 g broccoli, buketter
  • 3 st vitlöksklyftor, lätt krossade
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g grönkål, delad i bitar
  • 3 dl matyoghurt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp potatis, rödlök och broccoli och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna på en plåt. Låt rosta mitt i ugnen.

    2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om.

    3. Efter att rotfrukterna rostat ca 30 minuter, ta ut dem och ringla över olja och salta. Sänk ugnen till 175 grader och låt kycklingen steka klart i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 72 grader.

    4. Pressa de ugnsrostade vitlöksklyftorna ned i yoghurten och smaka av med salt. Salta och massera in olja i grönkålen och strö över rotfrukterna. Servera med kyckling och sås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.