Vit Chokladpannacotta med saffransmarinerad apelsin
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Vit Chokladpannacotta med saffransmarinerad apelsin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 Pers
  •  
  • Pannacotta
  • 5 dl Vispgrädde
  • 2 st Gelatinblad
  • 0,5 dl Strösocker
  • 100 g Vit choklad
  • 1 tsk Vaniljsocker
  •  
  • Marinerad Apelsin
  • 1 dl Strösocker
  • 2 dl Vatten
  • 1 pkt Saffran
  • 2 st Apelsiner

Beskrivning

    Till pannacotta:
    Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
    Koka upp grädde och socker. Blanda i vaniljsocker och choklad och rör tills det smält. Blanda i gelatinblad, rör tills de lösts upp. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst tre timmar.

    Marinerad apelsin:
    Koka upp vatten och socker. Rör tills sockret smält. Blanda i saffran och låt sjuda någon minut. Ta bort från värmen.
    Riv skal från en apelsin, blanda i sockerlagen. Skala och filea apelsinerna, lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Låt med fördel stå i kylskåp minst tre timmar och lägg på pannacottan vid servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.