Vit Chokladpannacotta med saffransmarinerad apelsin
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Till 4 Pers
Pannacotta
5 dl
Vispgrädde
2 st
Gelatinblad
0,5 dl
Strösocker
100 g
Vit choklad
1 tsk
Vaniljsocker
Marinerad Apelsin
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
1 pkt
Saffran
2 st
Apelsiner
Beskrivning
Till pannacotta:
Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp grädde och socker. Blanda i vaniljsocker och choklad och rör tills det smält. Blanda i gelatinblad, rör tills de lösts upp. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst tre timmar.
Marinerad apelsin:
Koka upp vatten och socker. Rör tills sockret smält. Blanda i saffran och låt sjuda någon minut. Ta bort från värmen.
Riv skal från en apelsin, blanda i sockerlagen. Skala och filea apelsinerna, lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Låt med fördel stå i kylskåp minst tre timmar och lägg på pannacottan vid servering.
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Nu till gårdagens efterrätt som var en vitchokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
vit. Vispa i smöret växelvis med sockret. Blanda apelsinskal, pressad apelsin och eventuell Cointreau. Garnera tårtan med passionsfrukt och halverade kumquats
Vitchokladpannacotta. Koka upp gräddblandningen och hacka den vita chokladen under tiden. Krama ur gelatinbladet och lägg det tillsammans med den hackade chokladen i gräddblandningen och rör om tills allt smält ordentligt
Vitchokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Vitchokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker
Vit chokladtryffel medapelsin och saffran, lyxigt julgodis. Hacka eller riv den vita chokladen fint. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Vad som hade varit gott är en vit kladdkaka, men den är tyvärr uppäten. Kladdkaka med smak av apelsin. Svårt med motivationen så här i slutet av terminen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.