Denna variant blir lite enklare vid drinkblandartillfället och du måste inte ha sodavatten hemma, bara vanligt bubbelvatten. En sockerlag gjord vid ett tidigare tillfälle snabbar upp processen med myntan och man slipper vänta på att sockret ska lösa sig. Glöm inte saltet, utan den lilla nypan blir det inte lika gott. Virgin mojito är den alkoholfria varianten, vill man ha alkohol i kan man hälla 4 cl rom i respektive glas.
Gör sockerlagen långt innan du behöver drinkarna - den måste svalna och ska helst vara kylskåpskall.
Sockerlag med mynta
Koka ihop allt några minuter och låt svalna med myntan fortfarande i. Sila av myntan när du häller sockerlagen på flaska. Ställ in i kylen. Gör gärna större sats - detta räcker bara till 4 glas.
Virgin mojito
Se till att all ingredienser är kylskåpskalla. Blanda sockerlag, limejuice och salt först. Därefter tillsätts bubbelvattnet, rör runt försiktigt. Häll upp på fyra glas med mycket is (gärna krossad). Toppa med limeklyfta och en kvist grönmynta
Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp
Jag älskar Mojito och tycker kombinationen lime och mynta är oslagbar, så första gången jag provade denna var jag tveksam till att man tillsatt päron till den oslagbara kombinationen
1. Muddla mynta, lime och sockerlagen. Smaka av. Det ska smaka lika med lime och mynta. 2. När blandningen är bra fyller du highballglaset med is och häller över rom
Så med tanke på att det är fredag och helgen på väg, väderleksrapporten lovar sol i morgon och att det än är två sommarpratare kvar på tur i radion, bjuder vi idag på en en kokossmakande mojito och ett lättfixat och frasigt drinktilltugg
då jag vid ett svagt ögonblick hade utlovat twisted mojitos på vår altan innan avfärd mot stan. Twisted mojitos är min absoluta FAVORIT drink och har ni inte provat den så måste ni göra det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.