1. Blanda grädde, mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter.
2. Koka potatis.
3. Blanda färs, ägg, lök, salt, peppar, spiskummin, enbär med ströblandningen.
Rulla till bollar och stek i smör.
4. Gör en sås av stekskyn: Addera matgrädde, soja och smaka av med salt och peppar (vid behov av tjockare konsistens - toppred med majsstärkelse som blandas noggrant med vatten innan det tillsätts i pannan under omrörning).
5. Servera bullarna med flingsaltad grönkål masserad i olivolja tillsammans med potatisen.
instagram 100kitchenstories. Har ni någonsin hört talas om Meet free Monday. Det är ett koncept som syftar på att man en dag i veckan, på måndagar, ska äta mat helt fri från kött
Flap meat eller flap steak som den också kan kallas är för mig och säkert många andra i detta avlånga land en ny styckdetalj som kommer på marknaden nu
instagram 100kitchenstories. Ny dag, ny vecka, ny start och nytt veg-recept är på ingång, och idag vill jag ta er till varmare breddgrader med maten - närmare sagt till Italien
American meat loaf500 g nötfärs3 skivor vitt formbröd, utan kanter1 dl grädde400 g krossade tomater1 gul lök, hackad1 morot, grovriven2 vitlöksklyftor, pressade1 ägg, uppvispat1 dl persilja, hackad1-2 msk worcestershiresås1 tsk salt1 krm vitpeppar2 pkt baconSmula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.