Meatballs wo. meat
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Meatballs wo. meat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.5 dl matgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 kg potatis
  • 500 g färs
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm spiskummin
  • 5 enbär, mortlade
  • 2 dl matgrädde
  • 0.5 msk soja
  • grönkål, till servering

Beskrivning

    1. Blanda grädde, mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter.

    2. Koka potatis.

    3. Blanda färs, ägg, lök, salt, peppar, spiskummin, enbär med ströblandningen.
    Rulla till bollar och stek i smör.

    4. Gör en sås av stekskyn: Addera matgrädde, soja och smaka av med salt och peppar (vid behov av tjockare konsistens - toppred med majsstärkelse som blandas noggrant med vatten innan det tillsätts i pannan under omrörning).

    5. Servera bullarna med flingsaltad grönkål masserad i olivolja tillsammans med potatisen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.