1. Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.
2. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.
3. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré. Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt under tiden igång pastavattnet och börja koka pastan.
4. När såsen kokat klart, späd med mer vatten till önskad konsistens. Pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av med salt, peppar och basilika.
Tillbehör: Servera med pasta, nymalen svartpeppar och ev parmesan.
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Den innehåller en massa vegetariska recept som bygger på inspirerande fakta om hur balans mellan basiska och syrabildande livsmedel kan ge en hälsosammare livsstil
TipsOm du inte använder köpta buljongtärningar eller fiskfond hittar du recept på fiskbuljong här. Häll buljongen över linserna och sjud försiktigt under lock på medelvärme tills knappt mjuka, ca 40 minuter
• slå på krossade tomater och lite vatten och tillsätt sen linserna. • låt det puttra på lång värme tills allt mjuknat någorlunda, beroende på hur mjuka man vill ha sina grönsaker
Det går på ett par minuter. Ho-ho-ho, tomten önskar eder alla en riktigt grön jul. 5 dl blötlagda röda linser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.