1. Stek quornbitarna (eller kikärtor) i en stor kastrull i rikligt med olja tills det får lite färg och yta.
2. Skär squash, purjolök och blomkål i ”bite-sized” bitar. Tillsätt i kastrullen.
3. Skiva vitlöken och tillsätt i grytan. Rör om och låt steka i några minuter.
4. Tillsätt kokosmjölken och lägg i den rivna ingefäran. Krydda grytan med soja, limesaft, jordnötssmör, röda currypastan och koriandern. Rör om tills allt blandats och jordnötssmöret löst upp sig i grytan.
5. Tillsätt lite socker för att balansera smakerna. Smaka av med salt och torkad chili för önskad hetta.
Servera med ris och toppa med krossade cashewnötter och avokado!
Blanda alla grönsaker med quornbitarna och häll över kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Fräs grönsakerna i en stor panna/wok i olja, gärna i omgångar med rikligt med curry
Vegetariskt. Låt dem koka färdiga och ta i kokosmjölken mot slutet tillsammans med kidneybönorna. Smaka upp med salt och vitpeppar och avsluta grytan med strimlad bladpersilja
Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen
Smaka av thaigrytanmed salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak. Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.