Tapas - smördegspiroger med spenat och salladsost
Matilda
Matilda

Tapas - smördegspiroger med spenat och salladsost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 100 g spenat
  • 150 g salladsost
  • salt, peppar & paprikakrydda
  • 3 smördegsplattor (ca 250 g)

Beskrivning

    Receptet är för 20 små knyten.

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Finhacka löken och fräs med spenaten i en stekpanna. Smula ner salladsosten och smaka av med salt, peppar och paprikakrydda.

    2. Kavla ut smördegsplattorna och ta ut rundlar med ett glas, cirka 9 centimeter i diameter. Klicka i fyllningen med en sked och nyp ihop kanterna på smördegsplattorna. Det är viktigt att det inte kommer fyllning längst ut i kanten, för då spricker pirogerna upp vid gräddningen.

    3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills pirogerna fått fin, lite gyllene färg.

    Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och chili-aioli.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.