Tapas - chili-aioli
Matilda
Matilda

Tapas - chili-aioli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk kikärtsspad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer (ca 3 dl).

    1. Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.

    2. Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.

    3. Riv i vitlök och smaka av med chiliflakes och blanda om försiktigt.

    Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och smördegspiroger med spenat och fetaost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.