Vegetarisk Sill
Paradiset
Paradiset

Vegetarisk Sill

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ca: 1 burk
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk vinäger
  • 1 aubergine
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk tångkaviar
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • salt och peppar

Beskrivning

    Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor. Strimla dem därefter till sillfiléer ca 1 cm tjocka. Koka auberginen i lagen ca 6-8 minuter så de blir mjuka. Ta upp dem ur lagen och låt svalna. Skala och hacka löken. Hacka dillen. Blanda ihop crème fraiche, lök, dill, tångkaviar, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Lägg i auberginen och låt ”sillen” dra i minst 1 timme, men gärna över natten om det finns tid.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.