Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
TabboulehDenna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt
Smaka av med salt och pep-par. Häll bulgur i en skål. Häll över kokande vatten och salt och rör om. Täck skålen med plastfolie, och låt stå i 15 minuter
Har ni någonsin testat tabbouleh. Min tabbouleh är inte riktigt likadan som den klassiska men jag har justerat receptet så att smakerna passade mig utmärkt
Jag älskar tabbouleh. 1-2 dl kokt bulgur eller couscous. Det går utan problem att ha den i 2-3 dagar i kylen, även om den tappar lite färg i så fall. 1-2 dl kokt bulgur eller couscous
Tabbouleh gjord på helt bovete blir en glutenfri historia. Vill du testa att göra tabbouleh på matvete så kika på Tabbouleh på matvete, nästan samma rätt men lite olika tillvägagångssätt med matvetet
Ta fram och låt ligga i rumstemperatur i ca 5-10 minuter innan du friterar bitarna en och en i en liten kastrull med rapsolja (eller i fritös). ½ - 1 dl vetemjöl. 2-3 dl rapsolja/frityrolja
TabboulehDenna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt
Halloumi er en tradisjonell kypriotisk ost som også brukes andre steder i Midt-Østen. En av høstferiens mest lettvinte middag var tabbouleh med stekt halloumi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.