2. Mosa fetaost, blanda i riven ost, paprikapulver och mynta. Rulla ut smördegsarket. Skär i fyrkanter, totalt 15 st på ett ark.
3. Lägg en sträng med fyllning i ena änden, vik in övre och nedre kanten och rulla till en cigarr. Blanda majsstärkelse och vatten i en skål, pensla med detta längst ut i kanten för att stänga ihop rullen. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och pensla med olja.
4. Ställ in i ugnen tills de är gyllene, 15-20 minuter.
Tillbehör: Serveras med tabbouleh, baba ganoush och pita bröd.
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Ta fram och låt ligga i rumstemperatur i ca 5-10 minuter innan du friterar bitarna en och en i en liten kastrull med rapsolja (eller i fritös). ½ - 1 dl vetemjöl. 2-3 dl rapsolja/frityrolja
Tycker det är så jobbigt att behöva åka akut när barnen är små - röjer runt överallt där i väntrummet bland alla virus och bakterier - man vill ju inte ta med fler hem än vi redan hade innan
Meze på vårt sätt. 3 dl yoghurt/gräddfil, 1-2 krukor mynta, skal plus saft från 1 citron, 1 msk honung, lite olivolja och salt & peppar. 1-2 krukor mynta
Meze. Som utlovat, lite bilder från förra årets meze när sonen fyllde år. Meze är ungefär som ett smörgåsbord men med smaker från balkan eller exempelvis mellanöstern
- på vardagar. För något år sedan öppnade de också en meze restaurang på Engelbrektsgatan, mitt i city, och för inte allt för länge sedan även i Kirseberg
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 3 msk smör- & rapsolja
Severas gärna som "meze". 3-5 rivna tomater ( el. Lägg köttet i en skål, tillsammans med vinet, senapen,1 kaffekopp olja, salt, peppar, lagerblad , oregano samt paprikorna som är rensade och skurna i bitar
Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar
Här finns hoppande djävlar-originalet. När de kom bjöd jag på meze och ouzo. Under mina resor till grekiska ö-världen har jag samlat på mig ouzo-glas med text på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.