Meze - baba ganoush
Matilda
Matilda

Meze - baba ganoush

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 mellanstora aubergine
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk finhackad chili
  • 1 msk hakad mynta
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk färskost
  • citronjuice
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.

    2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem i en ugnsform med skalet nedåt och ringla över två tredjedelar av olivoljan. Sätt formen i mitten på ugnen i ca 30 minuter.

    3. Skala och grovhacka vitlöken, chilin och myntan.

    4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, paprikapulver, spiskummin och färskost. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.

    5. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.

    Tillbehör: Serveras med pitabröd, rkatat och tabbouleh.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.