2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem i en ugnsform med skalet nedåt och ringla över två tredjedelar av olivoljan. Sätt formen i mitten på ugnen i ca 30 minuter.
3. Skala och grovhacka vitlöken, chilin och myntan.
4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, paprikapulver, spiskummin och färskost. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.
5. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.
Tillbehör: Serveras med pitabröd, rkatat och tabbouleh.
Denna är ett måste på ett mezebord i mellanöstern. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gjorde babaganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Rosta 2 hela auberginer på högsta grillvärme i ca 20-25 minuter, dom ska bli lite svarta och skrumpna ihop. På slutet la jag in 3 vitlöksklyftor med skal och allt och lät dessa rostas med i ca 5-10 minuter. ca 20-25 minuter. ca 5-10 minuter
1 msk BBQ-sås, rökig. Gör så här. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Baka den i het ugn, 250 grader i ca 20 minuter tills skalet svartnat och blivit bubbligt och fruktköttet är mjukt
E-postSkriv utPinterestGillaGilla Laddar. En krämig babaganoush är aldrig fel om du frågar mig. Rosta i ugn i 200° i 25-30 minuter, tills auberginen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.