Vegansk tårtbotten
Anna Smyckeform Blogg
Anna Smyckeform Blogg

Vegansk tårtbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl neutral olja
  • 2 dl kokande vatten

Beskrivning

    1) Sätt ugnen på 175 grader.

    2) Blanda alla torra ingredienser i en skål.

    3) Tillsätt äppelcidervinäger och olja och blanda runt till en grynig massa.

    4) Koka upp vattnet och blanda direkt ned det i smeten (arbeta snabbt och precis tills smeten gått ihop och är klumpfri).

    5) Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter och om du använder en silikonform som jag gör behöver den inte kläs i bakplåtspapper som man behöver med en springform.

    6) Grädda tårtbottnen i ugnen i 1h och 5min. Om du har en större form än 20 cm blir gräddningstiden kortare.

    7) Plocka ut bottnen och låt den svalna i formen.

    8) Dela tårtbottnen så du får tre bottnar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.