Vegansk pasta carbonara.
Matilda
Matilda

Vegansk pasta carbonara.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 200 g rökt tofu
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 2 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 krm liquid smoke
  • 1-2 tsk b-jäst
  • generöst med svartpeppar
  • persilja till garnering

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Finhacka soltorkade tomater och tofu. Knaperstek tofun i olja i en panna med svartpeppar. Ställ tofun åt sidan på en tallrik.

    2. Koka upp pastan.

    3. Häll under tiden av oljan från de soltorkade tomaterna och spara i kylen till annan matlagning. Stek hackad tomat, gul lök och vitlök i pannan någon minut på hög värme och häll sen på grädden blandad med vetemjöl, liquid smoke och b-jästflingor och blanda runt.

    4. Låt gräddblandningen stå och puttra på medelhög värme och se till så att den inte bränns. Smaka av, salta och peppra efter tycke och smak.

    5. Häll av pastan i ett durkslag när den fortfarande är al dente och spara 2 dl av pastavattnet.

    6. Stjälp över pastan i stekpannan med gräddblandningen. Fyll på med den stekta tufun. Rör runt och fyll gradvis på med pastavatten om du känner att rätten blir för stabbig.

    7. Servera med persilja och svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.