1. Finhacka soltorkade tomater och tofu. Knaperstek tofun i oljan från de soltorkade tomaterna i en panna med svartpeppar. Ställ tofun åt sidan på en tallrik.
2. Koka upp pastan.
3. Häll under tiden av oljan från de soltorkade tomaterna och spara i kylen till annan matlagning. Stek hackad tomat, gul lök och vitlök i pannan någon minut på hög värme och häll sen på grädden blandad med vetemjöl, liquid smoke och b-jästflingor och blanda runt.
4. Låt gräddblandningen stå och puttra på medelhög värme och se till så att den inte bränns. Smaka av, salta och peppra efter tycke och smak.
5. Häll av pastan i ett durkslag när den fortfarande är al dente och spara 2 dl av pastavattnet.
6. Stjälp över pastan i stekpannan med gräddblandningen. Fyll på med den stekta tufun. Rör runt och fyll gradvis på med pastavatten om du känner att rätten blir för stabbig.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
Det finns säkert miljoner recept för hur du ska tillaga den perfekta PastaCarbonaran. Men detta recept är super enkelt, går snabbt att göra och barnen bara älskar det
Rör ner fläsk och äggblandningen med den kokta pastan. Du behöver4 portioner4 portioner pasta150 g rökt fläskSmör2 ägg1/2 dl vispgrädde1/2 tsk salt1 finhackad vitlöksklyfta3 dl riven ost2 krm svartpepparGör såhärKoka pastan. 4 portioner pasta
Vi gjorde alltså LCHF-pasta igår med Carbonara, hur gott är inte det. Sedan vi hittade ett så bra recept på LCHF lasagneplattor, som man kunde använda till att göra pasta, så har vår matinspiration blivit större
PastaCarbonara. Sätt på pastavatten. Det är första gången jag har testat att göra carbonara på mitt eget fejkon (konstigt nog, men det har liksom bara inte blivit av), och jag fick alldeles nyligen möjlighet att lägga vantarna på Tzays nya stripes, som snart kommer ut i en butik nära dig
Koka upp vattnet till pastan med lite salt och sedan lägg i pastan. Blanda sedan den färdiga pastan, baconen och äggblandningen och toppa med eventuellt parmesan, peppar, persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.