Vegansk, glutenfri kladdkaka
Favoritmaten
Favoritmaten

Vegansk, glutenfri kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 150 g kokosolja
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl kokossocker
  • 2 dl ris/bovete/teff-mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan och blanda med kikärtsspad.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner kokosoljan. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Servera o njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.