Flygande Jakob med ris
Matilda
Matilda

Flygande Jakob med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 2 dl okokta kikärtor
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 st banan
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk ketchup (eller chilisås)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • olja
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Blötlägg kikärtorna över natten. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.

    2. Sätt ugnen på 225 grader.

    3. Blanda grädde, ketchup, tomatpuré och sambal oelek.

    4. Lägg kikärtor i en ugnsfast form. Skiva över bananen. Slå på gräddblandningen. Ställ i ugnen.

    5. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

    6. Hacka blomkålen fint. Blanda med rökt paprikapulver, salta och olja.

    7. När jakoben har gratinerats ca 10 min ställer du in blomkålsblandningen bredvid, utbredd i en form eller på plåt. Låt rosta i ca 10 min.

    8. Totalt ska jakoben vara i ugnen i ca 20 min. Ta ut och strö över “blomkålsbaconet” och strö över jordnötter.

    Tillbehör: Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.