Veganpytt (säsongsråvaror).
Matilda
Matilda

Veganpytt (säsongsråvaror).

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 500 g vegokorv
  • 6 msk olja
  • 4 msk persilja
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.

    3. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.

    4. Skär bort skalet av kålroten och tärna likt potatisen. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.

    5. Bryn kålroten några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då. Skala och tärna morötter. Lägg över kålroten tillsammans med potatisen och sätt in i ugnen.

    6. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då. Skala och hacka löken. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.

    7. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då. Skär korven i ca 1x1 cm tärningar.

    8. Lägg över löken med potatisen. Bryn korven några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
    Stek veganpytten i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.

    9. Hacka persilja. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.

    Tillbehör: servera veganpytten med rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.