Vegan våfflor
catrineyngbro
catrineyngbro

Vegan våfflor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl havremjölk som Oatly Ikaffe eller annan vegetabilisk mjölk ex. mandelmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 150 gram mjölkfritt margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • Tillbehör: sojaglass vanilj, choklad eller jordgubb; vispad sojagrädde typ Alpro creamy
  • 4 dl sylt som frysta hallon och blåbär hopkokta med 1 dl socker eller annan valfri sylt

Beskrivning

    Tillagning
    Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
    Rör i vatten och 2 dl av havremjölken. Rör ut klumpar.
    Tillsätt och rör i resten av havremjölken.
    Låt stå och svälla i 20 minuter. Förbered tillbehör.
    Smält mjölkfritt margarin i en kastrull. Låt svalna något.
    Rör i det smälta margarinen i smeten strax innan gräddning.
    Värm ett våffeljärn och grädda ca 1 dl smet åt gången till gyllenbruna våfflor. I början kan du pensla med lite margarin så de ej fastnar så lätt.
    Det tar några minuter per våffla beroende på våffeljärn.
    Servera våfflorna med valfria tillbehör.

Kommentarer

  • catrineyngbro

     - 

    Istället för vatten tog jag kolsyrat vatten och använde osötad mandelmjölk. Godaste våfflor

Logga in eller Registrera för att kommentera.