3 dl
havremjölk som Oatly Ikaffe eller annan vegetabilisk mjölk ex. mandelmjölk
1,5 dl
vatten
150 gram
mjölkfritt margarin
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
vaniljsocker
1/2 tsk
salt
Tillbehör: sojaglass vanilj, choklad eller jordgubb; vispad sojagrädde typ Alpro creamy
4 dl
sylt som frysta hallon och blåbär hopkokta med 1 dl socker eller annan valfri sylt
Beskrivning
Tillagning
Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Rör i vatten och 2 dl av havremjölken. Rör ut klumpar.
Tillsätt och rör i resten av havremjölken.
Låt stå och svälla i 20 minuter. Förbered tillbehör.
Smält mjölkfritt margarin i en kastrull. Låt svalna något.
Rör i det smälta margarinen i smeten strax innan gräddning.
Värm ett våffeljärn och grädda ca 1 dl smet åt gången till gyllenbruna våfflor. I början kan du pensla med lite margarin så de ej fastnar så lätt.
Det tar några minuter per våffla beroende på våffeljärn.
Servera våfflorna med valfria tillbehör.
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Gör du dem med ärtprotein, agave och vegansk mörk choklad, passar kakorna veganer. Jag bakar sällan från andras recept, framförallt för att jag tycker det är så roligt att experimentera fram egna recept
Att konstatera är alltså att jag generellt inte är särskilt mycket av en #hälsovegan när det kommer till maten jag instagrammar men i hemlighet är jag lite smånyttig och gillar att i alla fall veta att jag kan hälsofiera "vanliga" recept om jag känner för det (det gör jag oftast inte)
Originally posted on Nilla's Kitchen. Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Det är naturligt sött från dadlar och agave och passar till alla säsonger, men verkligen nu till jul
Jag gjorde en helt vegansk moccamousse cheesecake som innehåller varken vitt mjöl, socker eller ägg. Jag använder mig alltid av medjooldadlar när jag gör mina raw vegan desserter
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Som vegansk rätt är den här Biriyanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser
Kommentarer
catrineyngbro
Istället för vatten tog jag kolsyrat vatten och använde osötad mandelmjölk. Godaste våfflor
catrineyngbro
Från receptfavoriter
Logga in eller Registrera för att kommentera.