Varm grönkålssallad
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Varm grönkålssallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 60 g smör
  • 200 g grönkål, färsk och rensad
  • salt och peppar, efter smak
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk osötad dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad
  • 100 g ädelost eller fetaost eller annan smakrik ost

Beskrivning

    Blanda vispgrädde, majonnäs, senap, olivolja och vitlök i en liten bägare. Smaka av dressingen med salt och peppar.

    Skölj grönkålen och hacka den grovt.

    Hetta upp en stor stekpanna och lägg i smör. Fräs hastigt grönkålen så den får färg men inte mer. Smaka av med salt och peppar.

    Lägg i en salladsskål och slå över dressingen. Rör om ordentligt och servera med smulad ädelost eller annan smakrik ost.

    Tips!
    Dressingen passar självklart bra till vilken annan typ av grönsallad som helst.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.