Vaniljhjärtan
Helena Toftling
Helena Toftling

Vaniljhjärtan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Degen
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • Vaniljfyllning
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 st äggulor
  • 1 st vaniljstång
  • 1,5 dl gräddmjölk (50/50)
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • Florsocker

Beskrivning

    1. Rör ihop alla ingredienser till degen, och knåda ihop till en deg. Ställ gärna kallt i en halvtimme, under tiden kan du göra vaniljfyllningen.

    2. Ta fram en kastrull, mät upp socker, majsstärkelse, gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna och blanda ner i kastrullen, rör ner äggulorna, värm upp och vispa under tiden ner gräddmjölken.

    3. Vispa om under tiden tills vaniljsåsen har tjocknat. Ta av från plattan och låt svalna i ett vattenbad medan du rör ner smöret.

    4. Smöra och mjöla formarna ,tryck sedan ut degen i hjärtformarna. Tips är att kavla ut degen tunt och lägga över fyra formar och sedan forma hjärtan. Det går snabbare.

    5. Fördela sedan krämen i formarna och ställ dem tätt. Kavla ut resten av degen och lägg som ett täcke över dem och kavla lätt över för att få en fin form på dem. Och tryck ut varje form för sig.

    6. Ställ alla på en ugnsplåt och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

    7. När du tar ut de nygräddade kakorna så stjälper du upp dem på ett galler så att de får svalna. Pudra över florsocker precis innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.