1. Rör ihop alla ingredienser till degen, och knåda ihop till en deg. Ställ gärna kallt i en halvtimme, under tiden kan du göra vaniljfyllningen.
2. Ta fram en kastrull, mät upp socker, majsstärkelse, gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna och blanda ner i kastrullen, rör ner äggulorna, värm upp och vispa under tiden ner gräddmjölken.
3. Vispa om under tiden tills vaniljsåsen har tjocknat. Ta av från plattan och låt svalna i ett vattenbad medan du rör ner smöret.
4. Smöra och mjöla formarna ,tryck sedan ut degen i hjärtformarna. Tips är att kavla ut degen tunt och lägga över fyra formar och sedan forma hjärtan. Det går snabbare.
5. Fördela sedan krämen i formarna och ställ dem tätt. Kavla ut resten av degen och lägg som ett täcke över dem och kavla lätt över för att få en fin form på dem. Och tryck ut varje form för sig.
6. Ställ alla på en ugnsplåt och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
7. När du tar ut de nygräddade kakorna så stjälper du upp dem på ett galler så att de får svalna. Pudra över florsocker precis innan servering.
Skrivet 2016-10-08 Klockan 13. 57. 00. Det här behöver du till en långpanna 30x40 cm ( 42 kakor ). 500 gram smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver
Ja, bland det första man tänker på är kanske Vaniljhjärtan. Jag har vaniljhjärtan-formar och har bakat dem några gånger, men i ärlighetens namn så är det ju väldigt omständigt, hur goda de än må vara
1. Smörj hjärtformar. 2. Blanda mjölsorterna och sockret. 3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. 4. Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen
Kladdkaka är ju bara såååå gott och vaniljhjärtan så denna kombo blev verkligen en succé på jobbet. Igår hade jag med mig gofika till jobbet eftersom det var min sista dag på väldigt länge
Vaniljhjärtan i plåt. 2016-05-19, 20. 21. En kollega bjöd på dessa godingar på fredasfikat och när svärmor fyllde år så provade jag att baka dom att bjuda henne på
Har ju bakat dessa tidigare men det är en otroligt god kaka. Deg5 dl vetemjöl3,5 dl socker200 g smör1 äggulaFyllning2½ dl kaffegrädde2 äggulor1 msk socker1 msk potatismjöl1 tsk vaniljsockerGarneringflorsockerBlanda mjöl och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.