1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen.
2. Ta hälften av mördegen och tryck ut i en långpanna.
3. Riv av zesten på citronen och dela den sedan i två halvor.Blanda sedan zesten och saften av 1/2 citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll över den utplattade mördegen.
4. Smula sedan resten av mördegen över fyllningen. Skjut in i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite dallrig när kakan tas ut ur ugnen, men låt den svalna så blir den lagom.
5. Pudra lite florsocker över kakan, när den svalnat.
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vaniljochcitronsmakoch en krispigsmulpajstopping på det, suveränt
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tidoch fördelar man ingrediensernalikai två bunkar och smaksätter på olikavis så vips har man två kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.