Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt. Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner nästan allt mjöl och saltet . Spara lite av mjölet till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 40 minuter under bakhandduk. Baka sedan ut, jag bakade i två omgångar.
Kavla ut till rektanglar, bred över tomatblandningen, strö över ost & fördela ut skinkan. Rulla ihop allt och skär sedan bullar, och lägg i varsin form på bakplåten. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg & strö över ost och oregano.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått vacker färg.
Serveras genast. Och de som blir över funkar fin fint att frysa in.
Man kan ju fylla dessa goda snurror med vad som helst. Nästa gång tänker jag prova att fylla dem med cheddarost & jalapenos.
Så gott det låter eller hur. Chilicheese-snurror.
Gör så här. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.