Ugnspannkaka med bacon
Joakim
Joakim

Ugnspannkaka med bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner
  • 700 g tärnad bacon
  • 8 ägg
  • 16 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 morötter
  • 2 gurkor
  • Lingonsylt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 °C och sätt in en långpanna.

    Häll baconet i den förvärmda långpannan och stek mitt i ugnen ca 5 minuter.

    Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät smet.

    Häll smeten över baconet i långpannan. Sätt in i ugnen igen och grädda ca 20 minuter.

    Skala och riv morötterna. Skär gurkan i stavar.

    Servera med lingonsylt och grönsaker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.