Slå på ugnen på 220 grader
Börja med att skölja potatisen .
Dela potatisen i två delar och skär av lite i botten så den står stadigt . Lägg på bakplåtspapper på en plåt där du sedan penslar på lite olivolja . Ställ potatisen på plåten sen blanda olivolja och lite persilja och sen pensla på de på potatisen . Sen ta lite havssalt och strö på potatisen . In i ugnen 40-50 min det bror på hur stor potatisen är . Stek kycklingen så länge och krydda med kryddor du vill ha .
Fetaoströran :
Blanda räkor ,persilja , hacka rödlök , gurka och babyspenat ner med de sen mosa med fingrarna fetaosten ner i blandningen och salta och rör om .
Sen när potatisen är klar så tar du ut potatisen och lägger upp den på en tallrik så gräver du ut lite potatis . Sen ner med röran och sen på med lite kyckling och servera :)
Vänd sedan på sötpotatisen och rör runt i dem med en gaffel. Tvätta sötpotatisarna och dela på mitten. Pensla dem med olivolja på både botten och toppen
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda medsötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.