Saffron salmon
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Saffron salmon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500  g lax, filé i bitar
  • 300  g tagliatelle, okokt
  • 0,5  g saffran
  • 1,5  msk  vitvinsvinäger
  • 2  msk  vatten
  • 1,5 msk  fiskfond
  • 2,5  dl  matgrädde
  • 250 g broccoli, buketter

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader och börja koka upp pastavattnet. Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och citronpeppra och sätt in i ugnen ca 10 min. Sätt pastan på kokning.

    2. Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.

    3. Koka upp vatten till broccolin, dra bort från plattan och lått broccolin ligga i vattnet 5 minuter.

    4. Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Servera med broccoli och lax.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.