Ugnsbakad lax med saffranspasta och broccoli
Maria
Maria

Ugnsbakad lax med saffranspasta och broccoli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 600 gram laxfilé, eller 4 st frysta filéer
  • 1 st salt
  • svartpeppar
  • Saffranssås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 0,5 gram saffran
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • Tillbehör
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 st broccoli
  • 0,5 st citron (er)
  • 1 st salt
  • svartpeppar

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.

    3. Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull.

    4. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats.

    5. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.

    6. Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.

    7. Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.

    8. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

    9. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.

    10. Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.

    11. Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.