Tysk potatissallad
kjaellgren
kjaellgren

Tysk potatissallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 rödlök, finskuren
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk tysk eller fransk senap
  • 1 1/2 dl varm, kraftig köttbuljong
  • 1/2 dl cornichons, skurna i bitar + 1 msk spad
  • 3 –4 msk rapsolja
  • 2 msk kapris
  • 1/2 knippa bladpersilja

Beskrivning

    Koka potatisen med skalet kvar i saltat vatten tills den är nätt och jämnt klar.
    Häll av vattnet och skala potatisen medan den är varm.
    Låt svalna något och skär i skivor.
    Blanda försiktigt med rödlök, salt och peppar.
    Rör ihop vinäger, senap, köttbuljong, gurkspad och olja. Häll dressingen över potatisen och blanda försiktigt. Låt stå och dra en stund. Smaka av med salt och peppar.
    Strö över kapris, cornichons och hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.