Tunnbrödsrulle med korv och gurksallad
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tunnbrödsrulle med korv och gurksallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Per portion
  • 1 st tjock grillkorv
  • 1 st rektangulärt tunnbröd
  • 1 st salladsblad
  • 50 g gurka
  •  
  • Gurksallad
  • 0,5-0,75 dl turkisk yoghurt
  • eller ca 0,5-0,75 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk gurkmix
  • 0,5 tsk senap
  • 1 krm salt

Beskrivning

    Stick eller gör små snitt i korven på några ställen.
    Hetta upp en stekpanna med smör och stek korven några minuter per sida så att den blir genomstekt.

    Gör gurksalladen. Mät upp yoghurt, majonnäs, gurkmix, senap och salt. Blanda. Smaka av.
    Måtten är inte så noga, det går bra att gå på känsla och sedan smaka av och eventuellt justera.
    Strimla salladen och skär gurkan i mindre bitar.

    Lägg tunnbrödet på en tallrik. Bred på gurksalladen.

    Strö över sallad och gurka. Lägg på korven. Rulla ihop.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.