Trebönsmasala med ris.
Matilda
Matilda

Trebönsmasala med ris.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 4 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära
  • olja
  • 2-3 tsk garam-masala-krydda
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl fraiche, t ex havre eller sojafraiche
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 6-7 dl blandade kokta bönor
  • 1 st mozzarellaost
  • 1-2 dl hackade cashewnötter
  • koriander
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam-masala-kryddan någon minut.

    3. Tillsätt krossade tomater, fraiche och buljongen och låt koka i 10-15 minuter.

    4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar.

    Tillbehör: Servera med ris och strö över cashewnötter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.