Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Skölj och skiva purjolök och löken och bryn det tillsammans med kasslern och champinjoner tills löken mjuknat något
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt ris med kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Servera med en halv avokado. Så här gör du. Bryn köttfärsen i olja. Tillsätt skivad purjolök, strimlad vitkål, ingefära, sambal oelek och stek en stund
Smaka av med salt och peppar. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Det är så gott med ris ala Malta. Man kan även fylla på med lite socker för den goda smaken skull. Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker
Så gott tillsammans med räkorna. Du behöver en gryta med lock som klarar att stå i ugnen. Hacka den färska koriandern och blanda med riset och servera med limeklyftor
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker. Det här var ju hur enkelt som helst så Olivia kan nog se fram emot fler julbord med ris à la malta till efterrätt
När själva julmaten sjunkit lite med andra ord. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklart med konserverade mandariner till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.