1. Hetta upp en stekpanna med en klick smör, häll i tortellinin och slå på vattnet. Låt sjuda under lock tills den är färdigkokt. Tillsätt mer vatten vid behov.
2. Smält smöret i en kastrull. Dela gorgonzolan i mindre bitar och låt den smälta med på medelvärme, rör om så det inte bränner fast. Tillsätt grädde, vatten och majsstärkelse utrört i lite av vattnet.
3. Pressa i vitlök, salta och dra några varv på pepparkvarnen. Rör runt och låt sjuda några minuter och häll sedan såsen över tortellinin i stekpannan, det gör inget att det är lite vatten kvar. Blanda så att såsen täcker alla tortellini.
När pastan har kokat klart - häll bort vattnet och häll pastan i den stora teflonstekpannan med sås och blanda ordentligt så att all tortellini får ostsås *all over* och låt dem gifta sig en dryg minut
Strö över mjölet och späd med matlagningsgrädde. Gorgonzolasås. Tillsätt osten och ärtorna, krydda med salt peppar och låt såsen gosa ihop dig medan pastan kokar
Det finns tortellinimed många smaker, jag valde med ricotta och spenat. Färsk pasta går fort och laga och du kan välja att äta denna rätt som vegetarisk eller som jag med köttbullar till
Ät sedan ihop med en sallad. Blanda tortellinin och köttfärssåsen i en ugnsform. 2 st förpackningar tortellini färsk, annars ta 500 gram utav den torra. 2 st förpackningar tortellini färsk, annars ta 500 gram utav den torra
Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Smaka sedan av med salt och svartpeppar och tillsätt den kokta och avrunna tortellinin i såsen. Riv över lite färsk muskotnöt och smaka återigen av med salt och nymald svartpeppar
4 500 g tortellini (ricotta och spenat) 250 g frysta sojabönor 250 g körsbärstomater 1 kruka basilika 1 msk olivolja 1/2 msk rödvinsvinäger salt och peppar 1 dl tomatpesto 250 g ricottaost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellinimed ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Fullproppad med nyttigheter som grönkålen är så är det ju bara att äta på tills man storknar. Så här kan man äta den till exempel, med pasta och nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.