Cheesy cod
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Cheesy cod

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g torsk, filé i bitar
  • 1 kg potatis
  • 1 st purjolök, finstrimlad
  • 250 g broccoli, buketter
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2.5 dl matgrädde
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken i en ungsform, salta måttligt och vitpeppra lätt. Lägg på en smörklick. Sätt potatisen på kokning.

    2. Fördela purjolök, broccoli och fetaost i formen. Blanda grädden med buljong, dill och vitlök och häll över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills torsken är klar (~52 grader).

    3. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olivolja till en liten sallad. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.